sâmbătă, 30 octombrie 2010

Andy McDermott - Lupta pentru Atlantida


Personajul principal este dr. Nina Wilde o mare admiratoare si cunoscatoare a Atlantidei. Toata viata ei a fost interesata de acest subiect, mai ales ca parintii ei au murit intr-o expeditie in Tibet, cautand orasul pierdut.

Dupa ce isi da doctoratul, cere de la Universitate fonduri pentru a sustine cautarea Atlantidei. Este absolute sigura ca a gasit locatia exacta. Bineinteles ca cerea ii este refuzata dar primeste un telefon interesant din partea fundatiei Frost, care o anunta ca ii va sponsoriza cautarea. Drumul spre sediul fundatiei este plin de peripetii, dupa ce un membru al unei fratii care doreste ca secretul Atalantidei sa nu fie descoperita, o rapeste, dar este salvata de catre Eddie Chase trimisul celor de la Frost.

Va incepe o expeditie extraordinara pe urmele atlantilor incepand cu Iran (unde reusesc sa puna mana pe un artifact al atlantilor), Franta, Brazilia (in jungle Amazoniana descopera o replica a templului lui Poseidon si o harta a Atlantidei), golful Cadiz( in adancurile Atlanticului reusesc sa gaseasca adevaratul templu al lui Poseidon si toate minunatiile acestuia), de unde vor pleca Tibet unde vor desoperi ultimul templu al atlantilor si ramasitele ultimilor regi. Aici din pacate va descoperi Nina si ramasitele parintilor sai, care nu au murit in urma unei avalanse ci omorati de membrii fratiei Selasphoros.

Dar dupa ce reusesc sa descopere cadavrele ultimilor regi ai Atlantidei, Nina descopera incredibilul plan pe care il are Frost. Acela de a schimba lumea, de a readuce atlantii la putere, de a crea un virus la care sa aiba imunitate doar aceia care au gena atlantilor. Ceea ce ar insemna uciderea a peste trei sferturi din populatia planetei. Numai ca acest lucru nu va fi deloc usor avand in vedere ca Nina si Chase sunt de alta parere.

Un roman captivant, sensational, incredibil. Te tine cu sufletul la gura, iar povestea este lucrata in cel mai mic amanunt si reuseste sa te prinda ca nimeni altul. Merita citita. Garantat!.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu