miercuri, 20 octombrie 2010

Las-o ba ca merge asa!

Stiti ca se spune ca anumite "lucruri" sunt mai bune odata cu trecerea timpului. Printre aceste "lucruri" se numara, vinul, whisky-ul, poate chiar si femeile, etc. Ei bine in acest tipar, nu se incadreaza si masinile, clar.

Am avut "placerea", ca la inceputul acestei saptamani, sa pot conduce o asemenea masina. O masina de o varsta cu mine, peste care chiar au trecut anii. Cand am vazut-o in parcare, nu eram sigur ca este functionala. Nu m-am inselat cu mult, din pacate probabil.

Pentru inceput, era o adevarata aventura sa deschizi usa la sofer, adica iti trebuia putere nu gluma in maini. Apoi, urmeaza in mod cronologic pornitul masinii. Tragem socul, si ambalam motorul dar cu grija sa nu-l inecam. Chiar si pedalele sunt putin cam ciudate. Acceleratia in podea, iar frana foarte sus, de trebuia sa tii piciorul drept foarte ridicat. Urmeza bagatul in viteza. Alta mancare de peste. Hai ca intaia, a doua si mersul inapoi mai mergea cum mai mergea, dar viteza a treia era de domeniul fantasticului, adica era sarbatoare cand reuseam aceasta operatiune. Ultimele probleme erau evident coboratul din masina, cum am subliniat mai sus, datorita unei probleme cu usa de la sofer a trebuit sa ies pe usa din dreapta, si mai era si o mica problema cu portbagajul care ramanea cam intepenit odata ridicat si doar pumnii mai reuseau sa il inchida.

Asa ca a fost o adevarata aventura aceasta experienta. Chiar de neuitat. Bine ca nu sufeream de claustrofobie sau vreo alta boala ca nu se stie ce s-ar fi intamplat. Asa ca sfatul meu este nu conduceti masini care se apropie de varsta voastra sa zic cu mai mult de 10 ani cel putin. Asta daca nu va doriti sa traiti aventuri si experiente de neuitat. Apropo masina respectiva era o dacie break:))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu