sâmbătă, 25 aprilie 2020

Vremea dispretului, Witcher IV: Andrzej Sapkowski

Ne reintoarcem in lumea fantastica a lui Sapkowski, unde nimic nu este asa cum pare la prima vedere, toti sunt prietenii tai, dar in acelasi timp uneltesc zeci de moduri in care sa te ucida.

Asa cum am vazut la finalul cartii anterioare, Yennefer si Ciri au plecat de la templu spre insula Thanedd pentru a participa la un consiliu al magicienilor, prin care acestia vor incerca sa stabileasca ordinea lucrurilor, avand in vedere razboiul iminent.

In acest timp Geralt incearca sa afle cine sunt cei care o cauta cu atata indarjire pe Ciri si care sunt interesele din spatele acestor cautari. Pentru asta, el trebuie sa faca uz de toate cunostintele sale, sa faca zeci de compromisuri, lucruri pe care el nu le face in mod normal.

Destinul, ajutat putin de Ciri, face ca cei trei sa se intalneasca in sfarsit, moment in care Geralt si Yennefer reusesc sa lamureasca totul, sa puna toate cartile pe masa, pentru binele micutei. Hotarasc ca cel mai bine pentru ea ar fi sa mearga la Aretuza, la scoala magicienilor, unde poate sa termine de invatat cum sa isi foloseasca puterile.

Geralt o insoteste pe Yennefer la balul dinaintea consiliului, locul unde apar cei mai cei magicieni, si nu numai. Seamana foarte mult cu un cuib de vipere, nimeni nu place pe nimeni, se suporta si isi zambesc doar din complezenta, este ca un butoi cu pulbere, o singura scanteie si totul va exploda.

S-au iubit cu pasiunea toata noaptea de parca ar fi stiut ca urmeaza sa se declanseze haosul. Oare se putea preveni ceea ce a urmat sau acesta este destinul? Este o intrebare la care, probabil, niciodata nu o sa avem raspuns.

A doua zi s-a dezlantuit haosul. Magicienii hotarasc sa se implice in razboi și, astfel, devin doua tabere, vanatori si vanati. Geralt, asa cum ii sta bine unui erou, este prins la mijloc si nu stie incotro sa o apuce. De nicaieri apare si Ciri in acest uragan, iar misiunea lui este clara, protejarea ei. Dar asa cum totul se intampla cu un motiv, acest uragan ii ia pe toti pe sus si ii desparte pe cei trei pentru o perioada foarte lunga, poate chiar definitiv.

Razboiul a inceput. Tot continentul este plin de morti, raniti, sate intregi rase de pe fata pamantului. Nu mai exista cale de intoarcere. In final va exista un singur invingator. Ceea ce s-a intamplat in acea seara la Thanedd o sa bantuie zeci, sute de ani istoria omenirii. Cine s-ar fi gandit ca lucrurile iau o asemena turnura?

Ce s-a intamplat cu cei trei? Unde i-a aruncat roata destinului? Vor reusi oare sa se reintalneasca? Cu siguranta vom avem raspuns la aceste intrebari in urmatoarele volume.

Povestea este din ce in ce mai intensa si noi o savuram cu fiecare pagina, fiecare litera, fiecare sunet si fiecare moment pe care il au personajele noastre favorite. Este din ce in ce mai greu sa lasam din mana cartea fara sa stim ce urmeaza. Asa ca nu avem de facut decat un singur lucru, sa citim in continuare!

                                                    Vezi Vremea dispretului pe eMAG.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu