vineri, 17 aprilie 2020

Sabia destinului, Witcher II: Andrzej Sapkowski

Ne reintoarcem in universul magic al lui Sapkowski, unii il asemuiesc cu Pamantul de Mijloc a lui Tolkien, iar eu cred ca sunt, în acelasi timp, asemanatoare dar si complet diferite.

Primele doua carti ale seriei sunt formate din mai multe povesti, fiecare cate o aventura plina de adrenalina, invataturi dar si umor, dragoste si prietenie. Daca in primul volum povestirile erau oarecum de sine statatoare, singura legatura intre ele fiind facute de catre personajul nostru principal, Geralt, acum exista o cursivitatea a povestii.

La sfarsitul primului volum am cunoscut-o pe Yennefer, tanara vrajitoare care l-a fermecat pe Geralt. In aceasta a doua parte intelegem mai bine legatura dintre ei, povestea lor de dragoste si suferinta, care le este prezisa ca nu o sa aiba final fericit, dar atractia irezistibila dintre cei doi nu prea ii poate tine pentru mult timp separati.

Ne reintalnim si cu simpaticul Jaskier, bunul prieten al lui Geralt. Desi poate parea ciudata prietenia dintre un vanator de monstri si un trubadur, ea este foarte sincera si ii ajuta pe amandoi in diverse situatii.

Dupa cele petrecute in primul volum, la Cintra, Geralt se intalneste cu destinul, cu Ciri. Prima oara se vad in padurea Brokilon, unde Ciri se rataceste si este in pericol de a fi rapita de catre driade si asimilata de ele, dar Geralt o salveaza din mana lor. Pentru ca spre finalul cartii sa se revada și, de data aceasta, sa ramana impreuna, pentru ca doar asa pot infrunta destinul si ceea ce le este scris.

Avem si o povestioara inspirata din "Mica sirena", drumul lui Geralt ajunge pe malul oceanului unde principele Agloval iubea o sirena si el a incercat sa le lege destinele, dar fiind din lumi diferite este necesar un sacrificiu. Care este acesta, o sa descoperiti din povestioara "Un mic sacrificiu".

La fel ca si in primul volum, ne intalnim cu tot felul de personaje, de la basilisc, dragoni, pitici, doppleri, sirene, monstri marini, driade, elfi, spiridusi, silfide; fiecare dintre ele au un farmec aparte si ne poarta in acest univers magic si plin de aventura. Abia de acum povestea incepe cu adevarat sa aiba un fir narativ bine construit si sunt sigur ca urmatoarele carti le voi parcurge intr-un ritm foarte alert.

Recomand aceasta serie tuturor, fie ca va place genul fantasy sau nu.

                                             Vezi Sabia destinului pe eMAG.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu