duminică, 26 aprilie 2020

Botezul focului, Witcher V: Andrzej Sapkowski

Volumul anterior a fost plin de actiune, suspans, dragoste, tradari si am ramas cu o sete de a vedea ce se intampla mai departe.

In timpul revoltei magicienilor, Geralt a fost ranit. Iar acum, cand intunericul s-a lasat peste intreaga lume, nu poate face nimic pana nu se vindeca. S-a trezit plin de dureri, atat fizice cat si sufletești, in padurea Brokilon, unde a fost teleportat de catre Triss Marigold, pentru a fi vindecat.

Dar dorinta de a o salva pe Ciri este mult mai mare decat orice durere. Asa ca, chiar daca nu este complet vindecat, hotaraste sa plece in cautarea ei, salvarea si protejarea ei fiind singurul lui scop. Dar in acest haos lipsit de speranta, Ciri e de negasit - pana cand apare zvonul ca se afla la Curtea Nilfgaard, gata sa se marite cu Imparatul.

Asa ca porneste in cautarea ei, impreuna cu Jaskier si Milva, o driada, directia fiind clara - Nilfgaard. Dar drumul pana acolo trece fix prin mijlocului razboiului. Va trebui sa isi foloseasca toate armele, toate calitatile pentru a ajunge in viata in sudul continentului.

Aflam apoi ca zvonul nu este adevarat si o impostoare, care se da drept Ciri, se gaseste la curtea Imparatului. Acesta stie acest lucru si intensifica gasirea ei. Dar, totusi, unde este Ciri?

Primim raspuns si la aceasta intrebare: ea este adoptata de o banda de tâlhari, numita Sobolanii, unde incepe sa prinda gustul violentei si ucisului. Parca iese la suprafata o stare bine ascunsa in ea, care usor-usor incepe sa puna stapanire pe ea, o stare foarte violenta, veste foarte proasta pentru cine are ghinionul sa ii stea in cale.

Viitorul magiei este in pericol, iar magicienii ramasi in viata trebuie sa il apere. In acest sens se organizeaza un consiliu, numit Loja, cu scopul de a reusi sa readuca ordinea in lume. Din acest consiliu fac parte doar femei magiciene, iar un loc este pastrat pentru Ciri. Ea este vazuta ca salvatoarea acestei lumi de haos. Tot acum aflam ce s-a intamplat si cu Yennefer, cea care a fost tinuta prizoniera dupa intamplarile de pe insula Thanedd, iar acum este invitata in Loja cu scopul de a o atrage pe Ciri.

In acest moment avem trei planuri prin care se deruleaza povestea noastra, prin ochii celor trei personaje mult iubite de noi. Vor reusi aceste planuri sa se intersecteze? In aceste momente atat de sangeroase si violente, vor reusi cei trei sa se intalneasca, sa se salveze reciproc? Ramane sa aflăm.

O serie foarte bine scrisa, personajele foarte bine creionat si un fir epic foarte bine construit. Iti este foarte greu sa lasi din mana fiecare volum. Pana acum au fost traduse în limba română doar aceste cinci carti, asa ca, neavand rabdare sa astept publicarea urmatoarelor volume, voi continua lectura in limba engleza. Va tin la curent cu întâmplările :)

Pana atunci, o izolare plina de lectura, ca este timp!

                                                    Vezi Botezul focului pe eMAG.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu