luni, 20 aprilie 2020

Sangele elfilor, Witcher III: Andrzej Sapkowski

Continuam povestea de la finalul volumul doi, intalnirea dintre Geralt si Ciri si decizia lor de a ramane impreuna de aceasta data.

Pentru a o putea proteja, Geralt hotaraste ca cel mai bine pentru Ciri este sa locuiasca o perioada la Kaer Morhen, casa vrajitorilor, locul unde Geralt se simte cel mai bine si unde stie ca Ciri isi poate incepe antrenamentul si dezvolta abilitatile pe care nici ea nu stie ca le poseda.

Intre timp, operatiunile de cautare ale ei sunt in plina desfasurare. Tot mai multi oameni, tot mai multe tabere vor sa puna mana pe ea. Intrebarea este, ce are atat de special Ciri?

La Kaer Morhen apare Triss Marigold, o magiciana despre care s-a spus ca a murit la batalia de la Sodden. Este o prietena foarte buna a lui Yennefer si Geralt, iar sosirea ei aici aduce putina lumina in pregatirea lui Ciri. Duritatea antrenamentelor si faptul ca se afla doar printre barbati nu o ajutau foarte tare, dar incapatanarea si dorinta de a razbi au facut-o sa nu abandoneze si sa o ia mereu de la capat. Dar Triss face putina ordine in antrenamentul ei, ii ia la rost pe vrajitori si Ciri incepe sa isi dezvolte abilitatile si calitatile din ce in ce mai bine.

Impreuna cu Geralt, Triss ajunge la un acord ca cel mai bine pentru micuta este sa ajunga la scoala de la templul zeitei Melitele, la Ellander. Asa ca, imediat ce vine primavara, cei trei pornesc la drum. Un drum plin de primejdii care ii lovesc imediat - Triss se imbolnaveste grav, prin paduri cete de elfi fac ravagii, ucigand toti oamenii pe care ii intalnesc in cale. Mirosul de razboi se simte din ce in ce mai puternic, iar misiunea lui Geralt de a o proteja pe Ciri devine tot mai dificila.

Pentru ca Ciri sa reuseasca sa isi indeplineasca destinul, trebuie mai intai sa poata sa isi cunoasca puterile, sa stie cand sa le foloseasca si cum. Pentru asta Geralt o roaga pe Yennefer sa o invete pe micuta ce si cum, si o lasa in grija ei la templu, in timp ce el incearca sa afle cine se afla pe urmele lor si ce vor de la Ciri.

Vor reusi cei trei sa se intalneasca și, mai ales, vor putea Yennefer si Geralt sa o protejeze pe Ciri de marele pericol care o paste?

Cu siguranta ca o sa avem raspuns la aceste intrebari in urmatorul volum. O poveste care incepe sa prinda contur, cu fiecare pagina si fiecare fraza pe care o citim. O lume extraordinara, un univers unic si fermecator, personaje creionate foarte bine si complex. Sapkowski reuseste sa trezeasca in noi o curiozitate imensa, o dorinta de a citi rand dupa rand, pagina dupa pagina, continuu.

                                               Vezi Sangele elfilor pe eMAG.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu