miercuri, 3 aprilie 2019

Top 10 carti aparute in luna martie


Am ajuns si in luna martie. O luna importanta in piata de carte. Am reusit sa fac o mica selectie, in care am ales cele cateva titluri care mi s-au parut mai interesante. Sa vedem ce parere aveti si voi.

Top 10 carti aparute in luna martie:


Autorul bestseller-ului "Hotul de carti" revine cu o poveste foarte interesanta. Acest nou roman se anunta un mare succes, fiind in stare sa ajunga la nivelul precedentului.

„Cartea spune povestea unui baiat care construieste un pod pentru parintii lui, pentru fratii lui, dar si pentru el insusi. Astfel, el vrea sa traiasca un miracol care sa-l vindece de tragedia prin care a trecut. Ceea ce-si doreste Clay este sa faca un gest profund uman si, chiar daca la final e posibil sa dea gres, sa stie ca macar a incercat”, spune autorul, subliniind mesajul acestei povesti impresionante.”

O carte pe care o recomand cu mare drag, si pe care sunt convins ca o veti aprecia.


Asa cum ne-a obisnuit, Kristin Hannah ne ofera o noua poveste fascinanta, pe care o lecturezi fara sa iti dai seama. Paginile se termina alarmant de repede J

Nu stiu cum, dar ea reuseste de fiecare data sa ne tina agatati in fiecare fraza, fiecare cuvant, o adevarata maestra a scrisului.

“Autoarea bestsellerului Aleea cu licurici a scris inca o poveste impresionanta despre neintelegeri, legaturi de familie si femei puternice... o poveste fascinanta in care basmul se impleteste cu realitatea, un basm care nu are intotdeauna finalul asteptat.“

The Herald-News „Un roman istoric convingator, al carui fir epic se intretese cu cel al unei drame de familie contemporane.”

3. Fiica Ceasornicarului - Kate Morton - Humanitas


Cine a mai citit Kate Morton ii cunoaste abilitatile de a ne plimba in prezent si in trecut. Legaturile persoanelor din prezent cu cele de acum sute de ani. Reuseste de fiecare data sa lege povesti uimitoare, care pur si simplu te lasa masca si astepti cu nerabdare urmatoarea carte.

Nu pot decat sa va indemn sa citit macar o carte de a ei, dar odata ce o sa puneti mana pe una, cu siguranta si celelalte vor urma. Garantat.

4. SET SHOGUN (2 volume) – James Clavell – Litera

Cei de la Litera readuc pe piata de carte o capodopera a literaturii, romanul Shogun. Un clasic al literaturii universale, pe care doar cei mai tineri dintre noi nu il cunosc. A fost si ecranizat in anul 1980 intr-un serial tv, in rolul principal fiind actorul Richard Chamberlain.

Clavell a scris o serie de romane in care tema este intalnirea civilizatiei vestice (europene) cu civilizatia Asiei de est, dupa epoca explorarii si pana la epoca contemporana. Acesta serie este numita Saga Asiatica. Shogun face parte din ea.

„O realizare extraordinara, o vasta si dramatica reconstituire a Japoniei de la inceputul secolului al XVII-lea... Clavell ne ofera nu numai o poveste plina de actiune, intriga si iubire (in stil japonez), ci ne face sa intelegem codul de onoare al samuraiului, plin de salbaticie, de frumusete si de obsesie a mortii.“ Publishers Weekly

„Aventura si actiune, suspans, pericol, relatii umane impresionante... o poveste exceptionala.“ Los Angeles Times
„O poveste superb mestesugita... actiunea curge tumultuos, prinzandu-l pe cititor ca intr-un adevarat torent.“ Washington Star

Daca nu v-a picat in mana pana acum, e momentul sa faceti ceva J

5. Hemingway si cu mine - Paula McLain – Humanitas

Marturisindu-se atrasa irezistibil de povestile femeilor curajoase si originale, care isi croiesc singure drumul in viata si isi controleaza destinul, Paula McLain, autoarea bestsellerului Sotia din Paris, ii dedica acest nou roman, o emotionanta reconstituire fictionala a iubirii dintre Ernest Hemingway si celebra corespondenta de razboi si scriitoare Martha Gellhorn, uneia dintre cele mai interesante figuri din peisajul jurnalistic si literar american al secolului XX.

O poveste uluitoare, fascinanta si un must read pentru toata lumea.

6. Asimetric – Lisa Halliday – Curtea Veche

Un roman cu o poveste interesanta, putin diferita de ce a aparut in ultimul timp. Poate sa fie tipul de subiect care sa te tina captivat. Si stilul scrisului este putin diferit, cred ca merita incercat.

Asimetric este primul ei roman si a fost nominalizat in 2018 la Premiul „John Leonard“. Carte aflata printre cele mai bune zece titluri ale anului 2018 in clasamentele Times si The New York Times.

7. Cautarea cerului albastru mindfulness pentru fericire aici si acum – Joseph Emet – Curtea Veche

Ce ai face daca te-ai trezi atarnat deasupra unei prapastii, amenintat de pe margine de un tigru fioros si agatat doar de o vita a carei radacina o rod de zor doi soricei lacomi? Oricat de neverosimila ar parea aceasta povestioara zen, felul in care ne incoltesc provocarile de zi cu zi ale vietii moderne nu este prea diferit. Iar iesirile din cele mai crancene situatii par de negasit. JOSEPH EMET ne arata, cu blandete si jovialitate, ca scaparea se afla chiar inauntrul nostru. El ne propune o carte-traseu in care fiecare pas este reprezentat de un capitol cu o structura simpla, alcatuit dintr-o anecdota, o tema de meditatie, o discutie asupra temei si un set de exercitii de tip mindfulness. La capatul ei, vei sti sa pretuiesti savoarea fragutei care atarna de peretele prapastiei la numai un brat distanta. Si vei intelege ca un mar nu este altceva decat o floare care a cunoscut iubirea...

O carte pe care o recomand tuturor celor care sunt in cautarea sinelui, care incearca sa se descopere, si care cauta pana la urma drumul spre o viata linistita si fericita.

8. Ce fel de persoana vrei sa fii - Keith Abraham – Amaltea

O carte conceputa intr-un stil unic, din care tu, cititorule, vei invata cum sa iti faci planuri de viitor!

Activitati cu rezultate testate, create pentru a te ajuta sa iti identifici toate visurile, obiectivele, pasiunile si planurile de viitor. Iti vei explora adevaratul potential si iti vei da seama cum vrei sa fie viata ta. Vei invata cum sa ai mai multa incredere in tine astfel incat sa iesi din zona personala de confort si sa realizezi tot ceea ce iti aduce bucurie, dar ai amanat pana acum.


Daca citesti aceasta carte...
... vei DESCOPERI ce anume conteaza cu adevarat pentru tine si ce ITI DORESTI; iti vei compune o lista cu cele 100 de VISURI pe care sa ti le indeplinesti de-a lungul vietii; vei intelege ce te MOTIVEAZA; vei DEFINI ce realizari vrei sa ai; vei sti cum sa EVOLUEZI si sa te transformi in cea mai buna versiune a ta; iti vei INVINGE indoielile, astfel incat sa iti urmezi pasiunile si sa iti transformi telurile in realitate.


9. 1001 de Citate - Peter Boxall – Rao

Colectia 1001 continua cu un ghid perfect al celor mai bune citate din istorie.

Acestea apartin unor minti luminate care au trait in Antichitate, Evul Mediu, sau in alte epoci, pana la epoca moderna. Dintre acestia: Marcus Aurelius, Shakespeare, Nietzsche, Ellen  DeGeneres, Nelson Mandela, Mark Zuckerberg. Citatele acopera o arie larga de teme, din domeniul artei, literaturii, filosofiei, politicii, religiei, psihologiei, sunt puse in context si insotite de numeroase ilustratii.


„Cartea contine 1001 de citate care va pot modela atitudinea fata de dificultatile cu care va veti confrunta in viata. Au fost selectate cu grija, astfel incat sa ofere viziuni cuprinzatoare cu privire la o paleta larga de subiecte si sa va ajute sa va ganditi la ele in profunzime", spune Nigel Rees, unul dintre cei doi editori.

O colectie care mie imi place foarte mult, foarte educativa si care arata si foarte bine in biblioteca J

10. Forma gustului – Laura Cosoi – Curtea Veche

Am pus si un produs care este mai “chic” asa, sa zic. O carte care se pare ca este foarte apreciata de public. O “vedeta” care se bucura de o pretuire importanta, se pare.

"Mai mult decat o carte de bucate, am scris o marturisire: ma dezvalui printre secretele care fac din hrana un ingredient al schimbarii profunde. Inspira-te din dru­mul lung pe care l-am strabatut in cautarea celei care sunt astazi ca sa afli cum iti poti modela si tu forma gustului: cultiva echilibrul si prezenta constienta inainte ca problemele emotionale sa ajunga in farfurie, gusta din bucuriile recunostintei si nu uita, din cand in cand, sa iti inviti sufletul la cina." Laura Cosoi.

In ultima perioada observam cum cartile scrise de persoane publice au o atractie importanta la public. Este adevarat ca, fata de alte carti, au o expunere mai mare, dar trebuie sa apreciem ca acestia prefera sa scoata o carte in loc sa faca alte lucruri care le pot creste popularitatea probabil mai rapid.

Sper ca in lista de mai sus am reusit sa acopar cele mai importunate aparitii ale lunii. Daca sunt unele care meritau sa fie aici si eu nu le-am trecut, va rog sa mi le semnalati.

Spor la citit!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu