sâmbătă, 13 aprilie 2019

Steve Berry: Secretul marelui sigiliu

In sfarsit mi-a picat in mana si un roman a lui Steve Berry. Nu stiu motivul pentru care pana acum nu am citit nimic scris de el. Povestea te tine captiv si are un stil destul de cursiv. Este foarte bine documentat, ofera destul de multe informatii si are personajele bine conturate.

La fel ca multe alte carti din acest gen, avem un personaj putenic – Cotton Malone, neinfricat, care reuseste prin orice metoda sa duca la bun sfarsit orice incercare are. Avem un personaj negativ – Kim Yong Jin, pe care, evident, nu il place nimeni. Care are un scop, un motiv si face tot ce depinde de el pentru a-si atinge acest scop. La fel ca personajul pozitiv. Nimic surprinzator pana acum.

Ce este diferite de alte carti de genul acesta este personajul care m-a impresionat cel mai mult pe mine.  Este vorba despre Hana Sung, un personaj care a avut o viata tragica, plina de suferinta si care de foarte multe ori pare ca nu are decat o iesire, moartea. Pare ca doar ea ii poate aduce alinare si o liniste eterna. Am stat de multe ori si m-am gandit, si sper ca tot ceea ce a trait Hana in carte sa fie doar fictiune, dar ma tem cu nu este asa.  
          
Povestea este simpla, un raufacator nord-coreean reuseste sa sustraga mai multe dosare secrete de la Departamentul de Trezorerie al SUA. Pentru a le recupera este solicitat Cotton Malone, fost agent al Departamentului de Justitie, acum pensionat.

Aceste documente sunt foarte importante deoarece ele pot dovedi o mare problema pe care o au Statele Unite, problema care poate sa ajunga chiar sa o distruga. Suntem aruncati intr-un carusel din care cu greu mai putem deosebi adevarul de minciuna si istoria de fictiune. Suntem plimbati prin SUA, Venetia, Croatia; prin perioada Razboului Civil, perioada cand era presedinte Roosvelt si din nou in prezent. Un du-te - vino foarte antrenant si foarte bine documentat, care te lasa, la sfarsit, cu o multime de intrebari.

Un thriller plin de actiune care te tine cu sufletul la gura, care te face sa pierzi contactul cu realitatea pentru cateva momente. Este o carte pe care orice iubitor de enigme, istorie si secrete ar trebui sa o citeasca.


Spor la citit!

                                             Vezi Secretul marelui sigiliu pe eMag.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu