miercuri, 19 mai 2010

Nicholas Sparks: O plimbare de neuitat

Nicholas Sparks loveste din nou, si reuseste sa ne atinga din nou coarda sensibila. O noua poveste de iubire, o poveste de viata care ne face sa tresarim si sa ne gandim daca este posibil sa se intample asa ceva si in realitate. Eu unul nu prea as crede, mai ales in zilele noastre cand alte lucruri sunt mai importante mai putin bunatatea fata de ceilalti, iubirea si dorinta de a-l face pe cel de langa noi fericit.

Povestea noastra incepe in anul 1958, in Beaufort, Carolina de Nord, cand personajul nostru principal, Landon Carter are saptesprezece ani. Tatal sau era membru al Congresuui SUA, si din aceasta cauza a fost crescut mai mult de mama sa.

Celalalt personaj central al povestii, este Jamie Sullivan fiica reverendului din localitate. Pentru multi din baietii din orasel ea nu era o fata care sa atraga atentia. Era mai degraba stearsa, niciodata machiata, purtand fuste lungi si bluze pe gat, nu atragea atentia nimaniu. De aceea in momentul in care Landon a invitat-o la bal, si aceasta l-a atentionat sa nu se indragosteasca de ea, acesta a zambit. Habar nu avea ce il asteapta.

Noaptea petrecuta bal a fost placuta pentru amandoi. A urmat o perioada in care nu s-au prea vazut. Spre surprinderea lui Landon, Jamie il roaga sa accepte un rol in piesa pe care o vor pune in scena de craciun numita Ingerul Craciunului, unde Jamie avea sa fie chiar ingerul. Fara sa stea pe ganduri Landon accepta. Prietenii lui erau surprinsi de alegerea facuta de el.

Dupa saptamani de munca, piesa este pusa in scena. A fost bine primita de public, cu rasete si chiar cateva lacrimi pe alocuri. Toti s-au descurcat de minune, fiind felicitati minute in sir. Acum, in sfarsit Landon, a vazut-o pe Jamie cu adevarat. Si a ramas impresionat. Parca un val i s-a ridicat de pe ochi. Era ea. Numai era fata reverendului, acea Jamie stearsa, pe care nimeni nu o baga in seama. Era absolut minunata. Nu-si putea lua ochii de la ea.

Au urmat din ce in ce mai multe momente petrecute cu ea, si fara sa vrea Landon si-a dat seama ca s-a indragostit de ea. De Craciun a invitat-o sa ia masa acasa la el. Fara sa vrea dorea din ce in ce mai mult sa fie in prezenta ei, desi in cele mai multe cazuri nu stia cum sa se poarte cu ea. Nu era ca celelalte fete. Era cu mult mai speciala. Intr-un final si-a facut curaj si a sarutat-o. Pentru prima data. Imediat dupa aceea a avut loc si prima lor intalnire oficiala la un restaurant. Dar intalnirea nu se va termina asa cum isi dorea Landon. In momentul in care îi marturiseste ca o iubeste, aceasta izbucneste in plans si îi dezvaluie ca nu trebuie sa o iubeasca deoarece este foarte bolnava.

In curand starea ei se agraveaza si isi petrec timpul in mare parte in spital. Ea internata, slabita, iar el la capatul patului tinandu-i mana sau citindu-i din Biblie pasaje indragite. Atunci stiind ca nu mai aveau mult timp impreuna, Landon o cere de sotie, Jamie accepta si cei doi se casatoresc, facand ca dragostea lor sa traiasca vesnic.

Cartea a fost ecranizata de Adam Shankman in anul 2002, protagonisti fiind Mandy Moore si Shane West.

O poveste absolut uluitoare cum numai Nicholas Sparks putea scrie. Citind-o, ti se rascolesc cele mai adanci sentimente, si termini cu o nostalgie amara. Dar merita.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu