luni, 19 aprilie 2010

Biblioteca Vie

Asociatiatia ART Fusion organizeaza Biblioteca Vie in perioada Aprilie – Mai, in 10 orase din Romania in cadrul "Lunii cartilor vii". Alaturi de 9 organizatii partenere, Asociatia ART Fusion va propune cititorilor romani sa rasfoiasca cele mai controversate carti vii ale momentului.

Biblioteca vie se deschide in Bucuresti in perioada 20 – 22 aprilie intre orele 17.30 – 21.00 si pe 23 aprilie intre orele 15.30 – 18.00 la Centrul National al Dansului Bucuresti, din B-dul Nicolae Balcescu nr. 2, Cladirea TNB, etajul 3. Luna Cartilor Vii se organizeaza in alte 9 orase: Timisoara, Arad, Targu Mures, Miercurea Ciuc, Craiova, Bacau, Tulcea, Piatra Neamt, Medias.
Zeci de CARTI VII va asteapta sa veniti intr-un numar cat mai mare sa intrati in dialog cu ele si sa le cunoasteti povestile care se ascund in paginile lor. Poti gasi titluri diverse in biblioteca vie: puscariasul, feminista, gunoierul, corporatistul. Oare sunt ei asa cum ii caracterizam noi?
Ce este Biblioteca vie?

Biblioteca vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita - cititorii vin si imprumuta carti pentru o perioada limitata de timp. Dupa ce au "citit" cartile, le returneaza in biblioteca. Exista insa un aspect important. Cartile din biblioteca vie sunt oameni reprezentand grupuri care se confrunta, sau se pot confrunta cu prejudecati sau stereotipuri (de gen, varsta, etnie, rasa, religie etc.).
Prin acest proiect, Biblioteca Vie isi propune sa promoveze respectul pentru drepturile omului si demnitatea umana, sa atraga atentia asupra diversitatii in toate formele ei, sa stimuleze dialogul intre oameni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu