sâmbătă, 4 septembrie 2010

Philipp Vandenberg: Al optulea pacat


E o noapte cetoasa si un Fiat goneste pe autostrada spre nord. Cardinalul Gonzaga si secretarul sau particular au o misiune importanta de indeplinit si transporta o bucata de panza de o valoare inestimabila, care trebuie predate unei fratii secrete pentru cercetari stiintifice… In acelasi timp, anticarul munchenez Lukas Malberg porneste cu trenul de noapte spre Roma pentru a cumpara o colectie valoroasa de carti de la o marchiza scapatata. Informatia a primit-o de la o fosta colega de scoala, Marlene, care locuieste la Roma. Cand frumoasa Marlene nu vine la intalnirea stabilita, Malberg se duce la ea acasa unde face o descoperire sinistra: usa apartamentului este deschisa si Marlene zace moarta in baie. Pe birou se afla un carnetel deschis plin de notite in limba latina.

Spre deosebire de politie, Malberg nu crede in variant sinuciderii, iar suspiciunile sale cresc in momentul in care intors in blocul Marlenei observa ca usa apartamentul ei a fost zidita si ca acum in imobil locuiesc niste maici. Cine doreste sa musamalizeze cazul si de ce? Ce nume mari au fost implicate in asa zisa “sinucidere” a Marlenei? Si colac peste pupaza, un mandate de arestare pe numele lui a fost eliberat. Iar marchiza este arestata si imediat dupa eliberare ucisa cu brutalitate chiar in plina strada. Din nou se nasc alte intrebari fara raspuns, care era legatura dintre cele doua femei, daca exista una.

Ajutat de o reporterita pe nume Caterina Lima si de un detectiv, Melberg reuseste sa lege lucrurile incet dar sigur sis pre surprinderea lui cercetarile il poarta la Vatican si la o cetate de pe malul Rinului Fideles Fidei Flagrantes, o fratie secreta care se ocupa cu cercetari stiintifice si care aduna cele mai stralucite minti din intreaga lume. Aceasta fratie era condusa de un fost cardinal al Vaticanului, care suparat pe ultimele alegeri a parasit Vaticanul si a infiintat aceasta fratie.

In cele din urma investigatiile privind moartea Marlenei reincep. Rezultatul insa este unul uimitor si cutremurator. Avand loc un joc al destinului, Malberg se imprieteneste la o licitatie cu conducatorul fratiei , iar acesta il angajeaza sa realizeze o traducere la o carte in perioada medieval. Desi moartea Marlenei a fost clartificata, Malberg hotaraste sa mearga totusi la Fideles , deoarce simte ca ceva nu se leaga si ca poate afla mult mai multe. Si cu adevarat ceea ce afla aici depaseste orice imaginatie.

O carte foarte frumoasa care ne tine cu sufletul la gura pana la sfarsit. Aventura, suspans, rasturnari de situatie. Un roman care are tot ce îi trebuie sa devina o carte uluitoare. Mie unu imi plac acest gen de carti, in care se regasesc: Vaticanul, obiecte de mult pierdute, indicii, conspiratii si multa aventura. Carte o recomand cu mare caldura. Eu nu m-am plictisit, ci chiar am citit-o pe nerasuflate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu