miercuri, 8 septembrie 2010

Romania ole,ole,ole

Iata ca a inceput o noua campanie de calificare la un turneu final. De data asta Campionat European. Romania nu se dezminte si continua pe aceeasi linie. A inceput sa ne placa acest loc 5 si doar nationale din ultima lume sa fie sub noi(Luxemburg, San Marino, Andorra etc.)

Ce repede a pierit acel entuziasm de dupa tragerea la sorti: in toamna la Paris daca avem 6 puncte, putem spera la mai mult in meciul cu Franta... bla-bla-bla. Din pacate avem doar doua puncte si ceea ce doare cu adevarat este ca jocul nostru este incredibil de slab, fara idei, fara nici o claritate, nimic care sa ne lase sa speram ca putem indrepta cumva situatia.

Cand vezi ce jucatori sunt trimisi titulari pe anumite posturi care necesita macar un gram de valoare si talent: Contra(unde a fost Maftei in primul meci), Florescu( nu are nici o treaba cu fotbalul profesionist si oricand poate fi inlocuit de un Adrian Cristea, Sanmartean, Radut, etc.) si bineinteles Cocis.

Toata lumea se ia de selectioner, ca ar trebui sa plece. Nu stiu daca el este singurul vinova. Este vinovat, asta este clar. Parca nu se mai vine la nationala ca in alti ani, de placere, din dorinta de a demonstra ceva, putin patriotism, ceva acolo in fundul sacului. Nimic.

Sunt cateva sperante care vin de la echipa nationala de tineret. Dar speram sa nu moara sperante, cum s-a mai intamplat si cu altii. Eu in locul lui Razvan, imi bagam piciorul si aduceam numai jucatori tineri la echipa, sa fac o echipa cu jucatori cat mai tineri, pentru viitor. Puneam bazele unei nationale intre 20-25 ani, si chiar daca in preliminariile astea nu faceam nimic, macar faceam o echipa care sa fie gata pentru urmatoarele calificari si putem spera la ceva mai mult decat locul 5 din 6 echipe.

De-a lungul anilor fiecare selectioner a avut cate o obsesie, cate un jucator care era in echipa indiferent de joc: Piturca pe Cocis, Razvan pe Florescu, Iordanescu pe Soava si exemplele pot continua la nesfarsit. De ce sa faca asta? Cand toata lumea vedea ca ei sunt cam vai de ei, tu te apuci sa-i titularizezi meci de meci, cand ei nu fac nimic in teren.

Dar asta este situatia, suntem cel putin in lumea a treia dupa cum a spus Razvan in Ucraina. Degeaba a sarit Hagi sa spuna ca el nu se simte acolo, cand defapt suntem acolo de foarte mult timp si sa nu se intample sa cadem mai jos. O sa vedem ce se va intampla in viitor. Pana atunci nu putem decat sa speram si sa le dorim mult succes in infernul din Franta.

O selectie cat mai reusit si multa bafta in Franta!!!

Forzza Romania

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu