sâmbătă, 18 septembrie 2010

Clive Cussler si Grant Blackwood: Aurul Spartanilor


Ne reintalnim cu Clive Cussler pentru o noua aventura de neuitat. De data aceasta nu este singur ci este ajutat de Grant Blacwood, asa ca se anunta o carte de neuitat..

Acum, protagonistii noilor aventuri sunt sotii Fargo, Sam si Remy, doi dintre cei mai mari “cautatori de comori”. Ei colinda planeta in lung si lat in cautarea unor comori, despre care afla din surse mai mult sau mai putin sigure. Sunt independenti financiar, deoarece chiar daca nu mereu le-a iesit asa zisa "vanatoare de comori", au la active si catev adescoperiri care le-a asigurat un confort financiar.

Desigur ca au si o pregatire pe masura pentru a face fata diferite misiuni care se intrevad. În primul rând, au multe cunoştinţe de istorie, geografie, fizică, matematică, astronomie, simbologie, arhitectură, sociologie, navigaţie - sunt adevărate enciclopedii ambulante. Dar în pregătirea lor intră şi ştiinţa scufundărilor, pilotatul maşinilor ca nişte aşi ai volanului, mânuirea armelor - albe sau de foc, folosirea tehnicilor de atac şi de autoapărare - judo, karate, jiu-jitsu.

In aceasta aventura, ei se confrunta cu Hadeon Bondaruk, un milionar jumatate rus, jumatate person, născut în Turkmenistan, stabilit la Sevastopol - "vestul sălbatic din bazinul Mării Negre", multimilionar şi cap al Mafiei Roşii. Pe deasupra, se mai şi crede un descendent direct al lui Xerxes I, faimosul conducător al Imperiului Ahemenid al Persiei. Dar ce cauta ei? Aflati ca in anul 1800, traversand cu armata Alpii Pennini, Napoleon descopera intamplator o comoara pierduta in razboaiele Greco-persane. Neputand sa o transporte, îi marcheaza locul pe o harta cifrata pe etichtele a douasprezece sticle de vin rar. Cand el moare, sticlele dispar, iar comoara se pierde iarasi. Pana in zilele noastre, cand sotii Fargo, gasesc in mlastinile din Maryland un submarin german din al Doilea Razboi Mondial. Inauntru – surpriza! – o sticla din colectia lui Napoleon. Din acel moment nu s-au putu gandi la altceva decat la descoperirea celorlalte sticle din colectia lui Napoleon. Dar, bineinteles ca Bondaruk, este pe urmele lor, deoarece vrea tezaurul pentru el, cu orice pret.

Fiecare pagină înseamnă noi peripeţii uimitoare. Aventura ne poarta din Maryland in Bahamas, din Monaco la insula Elba, in Marsilia, din Sevastopol in Salzburg si apoi Venetia si Trieste pentru ca in final in locul mult asteptat trecatoarea Marele St. Bernard, la granite italiano-elvetiana, unde se afla mult cautata comoara.

O carte extraordinara, care te tine alert pe toata durata ei si traiesti aventura odata cu protagonistii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu