sâmbătă, 7 august 2010

Liza Marklund:Explozii in Stockholm

Cu cateva zile inainte de Craciun, un eveniment neasteptat tulbura Stockholmul acoperit de zapada: o bomba explodeaza la Stadionul Victoria, gazda Jocurilor Olimpice. Din nefericire, exista si o victima: Christina Furhage, sefa Comitetului Olimpic. Intrebarea care se afla pe buzele tuturor este urmatoarea: a fost sa nu un atac terorist? Stiindu-se din istoria Jocurilor Olimpice ca astfel de “intamplari” s-au mai petrecut, aceasta este prima pista pe care merg investigatorii.

Pe langa ancheta politiei, de caz se cupa si Annika Bengtzon, ziarista care conduce departamentul de Investigatii de la cotidianul Kvallspressen. Desi opinia generala este aceea ca afost vorba de un atac terorist, ea sustine ca la baza atentatului a stat o crima de alta natura. Ca sa dovedeasca acest lucru, Annika incepe sa rascoleasca trecutul, pentru a afla adevarata poveste a femeii care se ascunde dincolo de imaginea puternica si radioasa a Christinei Furhage.

Ceea ce descopera despre “perfecta” Christina Furhage, îi cam lasa un gust amar. Foarte multe secrete, jocuri de culise caracterizeaza viata sefei Comitetului Olimpic. O persoana dura, rece, calculata care nu s-a sfiit sa calce oameni in picioare pentru a-si indeplinii telurile, chiar daca erau din propria familie.

Dar toate calculele Annikai se dau peste cap in momentul in care o noua explozie are loc la arena Star Hall. O noua victima, un muncitor in constructii, in varsta de 39 de ani, pe nume Stefan Bjurling. In ultimele 15 luni lucrase pentru una din firmele contractate de Comitetul de Organizare a Jocurilor Olimpice de la Stockholm. Care sa fie legatura intre cele doua explozii, daca este una? Desi din primele estimari componenta bombelor seaman, nu este sigur ca este acelasi atentator. Toate teoriile Annikai, s-au risipit. Trebuie acum sa caute noi piste si noi dovezi.

In timp ce urmarea o pista undeva in afara orasului, un colet cu numele ei pe el explodeaza intr-un centru de sortare. Intrebarea care se pune este: care este legatura intre ancheta Annikai si atentator? Se apropia Annika asa de mult de descoperirea adevarului incat atentatorul a hotarat ca este timpul sa o faca sa dispara? Si totusi cine este aceasta misterioasa persoana si care este scopul ei? Oprirea Jocurilor Olimpice, razbunare sau pur si simplu nebunie? Uite cateva intrebari la care o sa primiti raspuns doar daca cititi aceasta minunata carte.

O carte antrenanta, uluitoare, plina de suspans. O recomand tuturor iubitorilor de romane politiste, cu rasturnari de situatie si cu un sfarsit uluitor si incredibil. Seria de romane politiste nordice merita orice investitie. Garantat!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu