joi, 1 iulie 2010

Vuvuzela rulz and the world cup 2010

Desi stiu ca pe multi ii deranjeaza acest "instrument" de incurajare, eu unul nu o gasesc chiar asa de suparatoare, poate chiar "funny" si "fashion". Pentru ca sa recunoastem ca este "fashion" in momentul asta. Am auzit de peste tot ca anumite personaje se uita la meciuri cu sonorul dat la minim, si chiar ca mai multe televiziuni au implementat un dispozitiv anti-vuvuzela. Nu mi se pare corect, ca vrem nu vrem acesta este simbolul campionatului mondial de anul acesta.

Sa revenim si la fenomenul momentului care este fotbalul de la acest world cup. Am ajuns in faza sferturilor de finala. S-au jucat multe meciuri. S-au intamplat multe surprize. S-au facut foarte multe greseli. In mare astea ar fi evenimentele petrecute.

Au plecat acasa mai devreme Franta, Italia, Anglia, Portugalia si altele. Nu ma pot decat bucura pentru asta , deoarece aceste echipe nu au aratat chiar nimic. Mai mult stricau imaginea cupei mondiale, chiar nu meritau mai mult.

In schimb au fost cateva nationale care au surprins foarte placut. Desi nu s-au calificat mai departe echipele din Oceania(Australia si Noua Zeelanda), au facut o impresie foarte puternica, si nationala bafana-bafana nu s-a facut de ras precum se astepta multa lume. A practicat un joc curat, frumos si putin le-a lipsit ca sa treaca mai departe. Mai avem apoi Ghana,Uruguay si Paraguay care au confirmat asteptarile, Japonia si Coreea de Sud care au aratat ca 2002 nu a fost doar un foc de paie si ca au valoare si dorinta de afirmare, Slovacia care a profitat de "forma" Italiei (dar pana la urma important e ca au trecut mai departe), S.U.A. care continua un progres la care nimeni in urma cu 20 de ani nu s-ar fi gandit si bineinteles echipele favorite care de cele mai multe ori nu au avut nici o emotie (Brazilia, Argentina, Germania, Olanda, Spania).

Ceea ce deranjeaza este clar jocul practicat. Foarte tacticizat, apararea este cea mai importanta, si daca prindem vreun contraatac i-am ars si gata. Chiar si Brazilia, care altadata ne surprindea cu un joc combinativ si plin de idei si realizari anul acesta joaca foarte bine in defensiva si are un contraatac devastator. Este meritul lui Dunga, desi este criticat foarte dur in tara sa. Multi spun ca asta este un alt motiv pentru care Brazilia are prima sansa la castigarea trofeului. Asta se pare ca i-ar fi lipsit in 2006, un joc defensiv puternic. Ramane sa vedem.

Cealalta favorita ramane Argentina. Dar pentru ea urmeaza acum un joc de totul sau nimic cu Germania. Acum vom vedea daca Maradona este cu adevarat antrenorul accestei echipe sau doar e pus de forma acolo si s-a bazat doar pe asisitenti si valoarea jucatorilor. Ca de cele mai multe ori cu cat ai fost un jucator mai valoros, cu atat nu poti deveni un antrenor prea bun. Exemplele sunt multe. Ce o fi o sa vedem.

In afara de acestea doua ramane de vazut daca Spania sau Uruguay(in opinia mea se vor califica in semifinale), vor reusi sa faca o surpriza si vor accede in ultimul act.

Asteptam cu interes ultimele meciuri, care probabil vor fi si cele mai importante si judecand dupa optimile de finala , se vor marca multe goluri. Sa creasca numarul de goluri si nu tva-ul;)

2 comentarii:

Scufitza Roshie spunea...

De cand asteptam sa mai scrii ceva! Mi-a placut asta cu tva-ul. Foarte subtil ai spus de fapt, ce ne doare pe toti. Si la partea cu vuvuzelele sunt de acord cu tine. Cred ca sunt o marca a campionatului mondial de anul acesta si parca dau viata meciurilor. E invazie de vuvuzele si cine nu le suporta sa se protejeze cu spray de tantari k sunt niste insecte foarte periculoase!! Cand incep semifinalele vreau sa ma uit si eu la meciuri. Scuze daca din greseala am postat de doua ori acelasi mesaj. Astept sa mai scrii cate ceva. Spor!

ustefan spunea...

Stau destul de prost cu timpul, dar o sa incerc sa mai scriu cate ceva. Vizionare placuta la meciuri :)

Trimiteți un comentariu