sâmbătă, 21 noiembrie 2009

To be or not to be .... at Cotroceni!!!!

S-a terminat in sfarsit (sau macar prima parte) campania electorala. O bucurie imensa, deoarece pot vedea si altceva la televizor in afara de emisiuni politice si tot soiul de lucruri asemanatoare. Dar in afara de asta, sa analizam putin, e bine ca s-a terminat campania? Maine cu totii vom merge la vot( totii insemnand probabil cam maxim 60 % din populatie), dar oricum ne-a mai venit odata randul sa ne dam importanti, ca putem lua o decizie care va cantari destul de mult. Dar intrebare e, decizia, hotararea nu a fost luat deja? Noi nu suntem decat niste pioni mai mult sau mai putin importanti, pe o tabla de sah unde nebunul, tura si cu calul au pus stapanire pe joc? Acestea plus multe altele sunt intrebari care mai mult ca sigur exista in fiecare dintre noi. Aseara aceasta campanie electorala a avut un final triumfal, cu o confruntare intre cei mai importanti trei candidati. Ceea ce s-a intamplat acolo posibil sa fi influentat mult alegatorii. Dar din pacate au fost aceleasi declaratii arhi-cunoscute, pe care orice cetatean le-a ascultat cel putin de mii de ori. As putea spune ca chiar le viseaza. Ce urmeaza e important. Intrebarea multora este aceea ca este in stare poporul roman sa-si faca rau in continuare si sa mergem inca cinci ani inainte cu Basescu. Din pacate probabilitatea e mare. Multi spun ca am fi un popor caruia ii place sa sufere, sa se chinuie daca vom merge mai departe in aceeasi formula. Si eu spun ca nu ar fi o solutie optima pentru viitor. Putem oare evita acest lucru. Sunt si alte optiuni, dar optiunile existente pot face altceva, ceva mai bun. Au trecut 20 de ani si parca suntem mai inapoiati ca inainte. Unii spun ca oricum tara noastra draga nu poate ajunge mai jos. Dati-mi voie sa nu fiu de acord cu asta. Mai e mult pana jos. Si tot ce imi doresc e sa incercam sa inaintam, incet dar sigur. Poate in mers de melc, de rac, de furnica. Dar sa inaintam. Imi este sincer frica de o cadere in gol, tot mai probabila.
Nu va sfatuiesc sa va mergeti la vot si sa votati impotriva lui Basescu. Lucru asta s-a mai facut si dupa cum observam nu a adus la nimic bun. Votati cu cine credeti, cu cine vreti, cu cine doriti. Dar ganditi-va bine la lucrul acesta. Pentru ca decizia pe care o vom lua in urmatoarele saptamani ne va costa urmatorii 5 ani din viata. Sa nu o regretam, ci la sfarsit sa fim mandri ca am luat cea mai buna decizie, si ca am reusit impreuna cu cel care va fi in fruntea noastra, sa scoatem tara din mocirla care e.

Votul vostru conteaza!!!!

Un comentariu:

Anonymous spunea...

Corect...pe 22 toti la vot, sa le facem o "surpriza" candidatilor( ei neasteptandu-se la multa lume care sa-i "incurce" la numaratoare)!!!

Trimiteți un comentariu