joi, 23 mai 2019

#EuVotez. Tu ce faci?

Mai sunt doar cateva zile pana la primele alegeri ale acestui an. Nu pot spune despre mine ca sunt o persoana foarte influenta sau cu un mare spirit civic, dar cred ca este important sa ma alatur tuturor sustinatorilor prezentei masive la vot.

Si as spune despre mine ca nu sunt ipocrit. Cu o singura exceptie, referendumul pentru familia traditionala, am participat la toate celelalte alegeri. La unele am fost chiar in comisia electorala in perioada studentiei, perioadă cand ma gândeam, mai în glumă, mai în serios, la o cariera în politica. Mi-a trecut destul de repede însă 😊

Revenind la subiectul actual, cred ca este foarte important ca toata lumea sa isi exercite dreptul de vot, chiar daca nu considera ca rezoneaza cu un partid sau altul. Sau că din listele acelea uriase nu gaseste macar un om care sa merite stampila. Eu, unul, rezonez și cu varianta de a vota împotriva unui candidat prin acordarea votului adversarului său (sau zicala "alege răul cel mai mic"). 

Dar, va rog, mergeti la vot! 

Nu vreau sa merg pe cartea ca stramosii noștri s-au jertfit ca noi sa avem acest drept. Ca in anumite perioade ale istoriei era doar o formalitate. Nu vreau sa mai aud expresia clasica  "ce conteaza un vot?". Conteaza, daca asa gandesc 2-3 milioane de oameni. Orice vot conteaza! Este o actiune care nu ia mai mult de 10 minute, si stim cu totii ca sectiile de votare sa gasesc in imediata apropiere a locuinței. Sau că, în cazul în care nu vă aflați acasă, puteți vota pe listele suplimentare în localitatea în care vă aflați. 

Nu avem nici o scuza sa nu mergem! 

Vrem un viitor mai bun pentru noi, pentru copiii si nepotii nostri? Este momentul sa luam taurul de coarne. Poate parea o exprimare puerila, extra-folosita si care te cam face sa te intorci pe partea cealalata a patului; dar hai sa nu o catalogam asa si hai sa facem ceva! 

#EuVotez

P.S.: nu uitati de referendum, e la fel de important

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu