marți, 10 decembrie 2013

Will Adams: Codul lui Alexandru

Alexandru cel mare, un erou de legenda, poate cel mai mare si mai iscusit rege si razboinic din istorie. Un destin maret si o viata scurta dar traita la o intensitate uriasa. Mormantul sau considerat la un moment dat o minune a lumii, la care au facut pelerinaje imparati ca Iulius Cesar si Augustus. Insa, dupa o serie de cutremure, incendii si razboaie, Alexandria a intrat in declin si nu s-a mai stiut nimic de mormant.

Povestea ni-l aduce in prim plan pe Daniel Knox, un egiptolog cazut in dizgratie. Acesta are o mare fascinatie pentru tot ce are legatura cu Alexandru cel Mare. Dupa ce are un conflict cu unul dintre cei mai importanti oameni din Egipt si trebuie sa stea mai mult ascuns, ajunge din intamplare (ajutat si de o relatie de prietenie cu Augustine Pascal - un arheolog francez), pe un santier unde s-a descoperit un mormant ce pare a fi macedonean, avand ceva legaturi cu marele Alexandru.

Dar ei nu erau singurii interesati de acest sit, si mai ales de legaturile cu marele rege macedonean. Familia Dragoumis incearca de mai mult timp, folosind resurse nemasurate sa gaseasca trupul lui Alexandru, pentru a reusi sa reuneasca Macedonia si sa o aduca la stralucirea de alta data, chiar daca asta inseamna un razboi civil.

Va reusi Daniel si apropiatii lui sa ii stopeze pe acestia? Vor gasi pana la urma mormantul legendarului rege antic? Si daca da, vor reusi sa il pastreze in Egipt, pentru a putea fi vizitat de milioanele de oameni admiratori ai marelui Alexandru? Asta ramane de vazut.

O carte antrenanta, foarte placuta si usor citibila. Perfecta dupa o zi obositoare la munca si inainte de un somn benefic. O recomand cu caldura.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu