marți, 14 decembrie 2010

John Saul: Prezenta

Katherine Sundquist si fiul sau, Michael traiesc o viata normala in New York. Ea e un antropolog de suuces ce lucreaza intr-un muzeu, iar Michael duce o viata foarte grea la liceul pe care il frecveanteaza.

Pe nepregatite Katherine primeste o oferta surprinzatoare si total de nerefuzat, de la un fost de coleg de scoala pe nume Rob. In peisajul paradiziac al Insulelor Hawaii, mai precis in Maui, unde a fost descoperit un schelet de humanoid, total atipic. Crezand ca este un lucru pozitiv atat pentru ea cat si pentru Michael, Katherine accepta oferta, isi ia concediu si impreuna cu fiul sau pleaca in Hawaii.

Aici totul pare minunat, locul, oamenii. Chiar si pentru Michael care isi face rapid prieteni pe insula, lucru care nu se intampla de obicei. Dar intr-o seara accepta sa plece impreuna cu noii sai prieteni la o scufundre nocturna in ocean. Pana aici nimic ciudat, dar in timp ce se aflau in adanc buteliile cu oxigen se golesc brusc si abia reusesc sa iasa la suprafata. Desi li s-a parut ciudat, nu dau mare atentie situatiei.

Totul are sa se schimbe in curand. Unul dintre baieti este gasit mort in dimineata urmatoare, si nici ceilalti nu se simt prea bine. Michael incepe incet incet sa intre la banuieli dar neavand decat supozitii nu le da atentie. Starile de rau incep insa se inmulteasca si alti doi dintre baieti dispar in conditii suspecte.

Katherine incepe sa banuiasca si sa adune informatii, sa aseze lucrurile cap la cap si afla lucruri teribile. Fundatia care a angajat-o finanteaza un experiment pe tineri, in care incearca sa le inlocuiasca nevoia de a respira oxigen cu o nevoie de a respira gaze care mai de care mai puternice. Socul cel mai mare va fi cand va afla ca si fiul sau a fost afectat si ca nu stie daca va reusi sa-l salveze.

Dar ca orice mama va lupta din rasputeri pentru a salva viata fiului ei. Va reusi oare????


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu