duminică, 9 ianuarie 2022

Alex Michaelides: Fecioarele

Dupa ce primul sau roman, "Pacienta tacuta", a avut un succes rasunator, ne reintalnim cu Alex Michaelides si o noua poveste foarte interesanta, plina de rasturnari de situatie si un final cu adevarat revelator si neasteptat.

Personajul nostru principal este Mariana Andros, o tanara psihoterapeut care are orgini grecesti si care traieste in Londra. De curand in viata ei s-a petrecut o tragedie majora, si anume pierderea sotului ei. Ea este inca foarte afectata de aceasta pierdere, simte constant o piatra imensa pe suflet si nimic nu o poate consola si ajuta sa vada viata cu speranta.

Insa este scoasa din aceasta letargie de un telefon primit de la nepoata ei de la Cambridge, Zoe, prin care este anuntata ca in campus a avut loc o crima oribila si toata lumea de acolo este intr-un real pericol. 

Asa ca lasa totul si pleaca in sustinerea nepoatei sale, singura persoana importanta ramasa in viata ei in acest moment. Reintoarcerea in Cambridge o rascoleste, deoacere aici l-a cunoscut pe sotul ei si totul in viata ei a inceput sa aiba sens, un loc pe care in mod normal il numea acasa.

Dar misiunea Marianei este clara, protejarea lui Zoe si descoperirea criminalului, care continua sa faca victime in randul studentelor.

Autorul ne prezinta si o lista de suspecti, fiecare avand motivele lui sa faca aceste crime: un profesor carismatic, dubios, care conduce un grup de studiu numit "Fecioarele" si care este principalul vinovat in ochii Marianei; iubitul primei victime care are cazier; portarul de la colegiu care pare ca are ceva de ascuns; un tanar fizician care ii face avansuri Marianei si care este putin suspect.

In stilul bine cunoscut al autorului, actiunea se petrece in asa fel incat ne face sa ne schimbam parerea asupra vinovatului de la un moment la altul, dar parca ceva nu se leaga totusi.

Abia in ultimele pagini, cu greu, ne dam seama ca raspunsul a fost in fata noastra de mult timp, dar nu am putut sa il vedem cu adevarat. Autorul a intentionat ca finalul sa fie unul demn de o tragedie greaca, si eu zic ca a reusit destul de bine.

O carte care merita citita si savurata, la care va asigur ca nu o sa va plictisiti si pe care o sa o devorati rapid.

                                                   Vezi Fecioarele pe eMAG.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu