luni, 4 ianuarie 2021

Steve Murphy, Javier F. Pena: Vanatorii de oameni

Nu stiu de ce, dar mereu am avut o dorinta de a afla povestile din spatele marilor "raufacatori". Nu spun ca nu mi-a placut sa ma inspir din marii oameni, cei care au facut mult bine, cei care te motiveaza sa fii mai bun și la randul tau sa inspiri pe altii. Dar acesti oameni, care au reusit sa ocoleasca legea, sistemul si sa creeze imperii, au ceva care te atrage sa le afli povestea. 

Asta nu inseamna ca suntem de acord cu ceea ce au facut, nu ii admiram, ci doar suntem curiosi de felul in care le-a mers mintea, cum au putut sa creeze lucruri uriase din nimic. 

Cam asa sta treaba si cu Pablo Escobar. Un om cu o viziune clara, care nu s-a ferit sa faca orice a trebuit pentru a ajunge acolo unde si-a dorit. Din pacate aceasta cale este insangerata si indoliata de miile de morti care au fost infaptuite la ordinele sale. Viziunea sa, "plata o plomo", a creat cea mai negra perioada din istoria Columbiei si dintr-o persoana pe care multi o admirau, a ajuns sa fie persoana pe care toata lumea o vrea moarta.

Cei doi ne ajuta sa intelegem cu adevarat povestea primului narco-terorist al lumii, de unde a pornit totul, cat de mare era imperiul lui si cum au reusit sa il distruga. 

Ca sa intelegem mai bine totul, aflam cum au ajuns ei in DEA, de cata munca si de cat sacrificiu a fost nevoie pentru a ajunge acolo unde era cu adevarat nevoie de ei, ca sa intre in istorie.

Daca ati urmarit serialul "Narcos", cu siguranta ca stiti majoritatea evenimentelor si personajele implicate in acestea, dar cartea ne ajuta sa intelegem mai bine anumite situatii, cauza lor si, cu ajutorul explicatiilor venite de la cei care au asistat la ele, ne dam seama cu adevarat de cat de apasatoare era acea perioada pentru cei care traiau acolo. Asasinarea lui Lara Bonilla, prabusirea zborului Avianca, asasinarea lui Luis Galan, atacul asupra cladirii Ministerului de Justiție si multe altele sunt povestite in aceasta carte si ajungem sa ne dam seama de ororile de care acest om era in stare pentru a-si indeplini dorintele.

O carte foarte interesanta, in care aflam adevarata desfasurare a evenimentelor, provocarile pe care oamenii legii le-au avut de infruntat, de ce strategii inovatoare au avut nevoie pentru a pune capat cu succes domniei terorii celui mai cautat criminal din lume.

Vezi Vanatorii de oameni pe eMAG.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu