duminică, 10 februarie 2019

Peter Freestone: Freddie Mercury

Peter Freestone, autorul cărții, a fost asistentul personal sau cum ii place lui sa spuna, pe rând, ”bucătar-șef, spălător de sticle, chelner, valet, secretar, om de serviciu... si matusa intelegatoare din momentele sale de agonie” pentru Freddie Mercury, in ultimii 12 ani ai vietii artistului. A locuit cu el la Londra, Munchen si New York, fiindu-i alaturi in ceasul mortii.

Cartea nu are o structura bine definita, autorul sarind constant de la o idee la alta, furnizand un numar foarte mare de informatii. Trecand peste aceste mici dificultati, cartea este plina de detalii nestiute din viata lui Freddie, cel putin de catre mine. Aflam mancarurile favorite, felul in care petrecea noptile, pasiunea pentru operele de arta.

Peter ajunge in slujba lui Freddie in perioada de glorie a formatiei in anul 1979 si ramane alaturi de el pana la sfarsit. Si prin intermediul lui aflam cum a fost acesta in spatele scenei, in intimitate. Cum ii placea sa se distreze in cluburi gay alaturi de o noua cucerire, cum adora sa faca cumparaturi si sa ofere cadouri apropiatilor. Descoperim cat de mult isi iubea pisicile, si arta japoneza, cat de violent (cateodata) se certa cu iubitii, si cum aceasta tensiune il ajuta foarte mult in procesul de creare. Aflam cum se pregateau concertele, si conferintele de presa.

Evident, cel mai induiosator si trist capitol este cel care descrie ultimele saptamani din viata ale lui Freddie, din momentul in care el decide sa renunte la tratament, momentul in care decide sa declare public ca are SIDA, pana la moartea lui si primele zile de dupa neferictul eveniment.

O carte pe care am citit-o cu sufletul, cu emotii si cu o foarte mare placere. O recomand tuturor, indiferent daca esti fan Queen sau nu. Este o lectura frumoasa, usoara, si foarte emotionanta, cu informatii pe care nu cred ca ai cum sa le gasesti in alta parte.

Spor la citit.


                                               Vezi Freddie Mercury pe Emag.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu