luni, 21 aprilie 2014

Liane Moriarty: Secretul sotului

Autoarea ne introduce in povestea unei femei, Cecilia Fitzpatrick, care a reusit sa devina o femeie de success pe toate planurile pe care si le poate dori orice femeie. Astfel, Cecilia este o femeie de afaceri de succes, reprezinta un stalp al micii comunitati in care traieste, dar este si o sotie si o mama devotata. Viata acesteia este clar organizata stiind toate lucrurile pe care trebuie sa le faca intr-o zi. 

Dar nimic nu este asa de simplu, cum am crede. Si in orice moment acest castel de nisip poate fi doborat de valurile inspumate ale vietii. Acest lucru il pateste si Cecilia, cand intr-o zi gaseste in podul casei o scrisoare. Ce are asa de special aceasta scrisoare? Este scrisa de catre sotul ei, si trebuie deschisa dupa moartea lui.

Dar poate rezista tentatiei? Ne putem amagi, ne putem arata dezinteresul initial, dar pana la urma suntem invinsi si poate fara sa vrem cadem prada acestui viciu numit "curiozitate". Si de cele mai multe ori ce aflam, ne poate distruge viata, pe care am muncit atat de mult sa o cladim. 

Un roman tulburator despre secretele pe care alegem sa nu le impartasim cu partenerul nostru de viata. Comunicarea si sinceritatea sunt doua arme care merg mana in mana pentru mentinerea unei relatii.

“Secretul sotului” de Liane Moriarty este un roman captivant, incisiv, provocator si amuzant.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu