sâmbătă, 5 iunie 2010

World Cup Africa de Sud 2010

Se apropie inceputul cupei mondiale. Deja s-a inceput numaratoare inversa AMR 7 zile, 6 zile etc. Aceasta competitie este poate una dintre cele mai asteptate intreceri din lume, daca nu cea mai asteptata. Pentru domni(mai ales cei microbisti), o luna de zile doar asta exista: mancare, bautura si fotbal. Mancarea ca mancarea, dar fotbal fara bautura nu se poate. De fapt fotbalul este un motiv pentru a ne face praf, ori de bucurie ori de necaz ori de ambele.

Cat despre Romania. Numai cuvinte de lauda. Au hotarat ca nu are rost sa ne prezentam ca oricum îi spulberam pe toti. Cand le-am spus sa ne dea trofeul ca sa nu mai facem eforturi inutile, ei nu au fost de acord si noi in semn de protest am refuzat sa ne prezentam. Dar cat s-au rugat de noi. Dar mandria romanului e pe primul plan. Asa ca in perioada asta mai bine jucam niste amicale cu echipe puternice(Ucraina, Macedonia, Honduras), dupa care cum este si normal plecam intr-o vacanta binemeritata dupa un sezon uluitor in care ne-am autodepasit, si vom reveni in toamna mai puternici ca niciodata si probabil ca derby-ul din prima etapa a preliminarilor cu Albania va fi pe viata si pe moarte. Noroc ca nu am inceput cu Luxemburg, ca cine stie ce se intampla.

Revenind la apropiatul turneu care sta sa inceapa. Anul acesta va fi o lupta foarte interesanta. Sau asa vad eu. Sunt cateva echipe foarte valoroase, si cateva care pot provoca surprize mari. Vor fi si echipe care vor dezamagi. Privind amicalele as merge pe mana Frantei si a Italiei la capitolul dezamagiri. Pe cand la favorite Brazilia, Argentina(desi s-a calificat greu) si Spania. Sunt curios sa vedem daca se respecta traditia, care spune ca nici o echipa din Europa nu a castigat vreo cupa mondiala in afara continentului. Ar ramane ca favorite probabil Brazilia si Argentina. Parca cu un plus pentru Brazilia. Si nu in ultimul rand, atentie la Germania. Pentru ca cand joaca prost ajunge in finala si cand joaca bine, o si castiga.

Asa ca vizionare placuta si bafta la pariuri;)

3 comentarii:

Anonim spunea...

ai uitat sa spui ca nationala noastra nu se poate injosi sa joace cu brazilia finala :))
By Infractoru

Scufitza Rosie spunea...

Interesanta viziune, dar daca imi permiti un sfat, ai grija la exprimare pt k asta cu "pentru ca cand joaca prost..." nu se potriveste Germaniei. Exprimari de genul "ca cand" se potrivesc doar Romaniei, dar anul asta a iesit din joc, asa k a ramas doar la stadiul de cacao (nici macar cu lapte) :) Sper k nu te-ai suparat pe mine pt observatie.

ustefan spunea...

Ai mare dreptate cu exprimarea, nu am ales-o pe cea mai reusita. Nu ma supar si te mai astept si cu alte observatii

Trimiteți un comentariu